otvírací doba
Pondělí 9-12     13-17
Úterý 9-12     13-17
Středa 9-12     13-17
Čtvrtek 9-12     13-17
Pátek 9-12     13-17
Sobota ZAVŘENO
Neděle ZAVŘENO
vzpomínka na MS
kontakt
Martin Půlpán
Lonkova 470
530 09 Pardubice
mobil: 608 537 637
mail: scott@scottmtb.cz
Skype: pulpi9

« News

05/04/2023 06:00 Očista do čista

O víkendu se konal v Kutné Hoře i první závod Českého poháru horských kol 2023. Bohužel mu trošku nepřálo počasí a tak všichni účastníci si prošli slušnou bahenní lázní. Bohužel po blátivém závodu nastuje do akce vapka, aby se z blátivé koule stalo zase kolo, které je potřeba převést dom. Já měl včera dva bike, které absolvovaly Kutnou Horu. Všechno se muselo rozebrat, vyčistit a hlavně doplnit mazivo. Hlavové složení, středové složení, náby či přehazka. Bláto bylo všude. Takže pokud dáte závod v opravdovém marastu, dopřejte svému kolo pořádnou očistu neb se Vám to jistě vyplatí.

Očista do čista Očista do čista Očista do čista Očista do čista

03/04/2023 06:00 Pohled do dílny - 3

A do třetice ohledně organizéru Park Tool v mé dílně. Trošku jsem si ho ještě doladil. Nejdříve jsem zasedl k PC, pak mazal na kopírku, kde mi něco vytiskli a zalaminovali. Následně jsem koupil pár hřbetů, do kterých se zakládají listy. Pak ještě oboustrannou lepící pásku a textilní gumičku. Organizer obohatit o další dvě dírky, do kterých se protáhla gumička a na každém jejím konce se přivázala k vytištěnému a zalaminátovanému produktu. Po stranách se nalepila oboustranná páska, na kterou přišly zkrácené hřbety. Hotovo a lze vrátit organizér na zeď. Nyní stačí uchopit modrý lem a zatáhnout. Z útrob organizéru vyjede mapa, kde je krásně vidět kam šáhnout pro potřebnou redukci. Když jí najdete, stačí mapu pustit a ta díky gumičkám se mapa zmizí ze zorného pole mechanika a zaparkuje pod organizérem. A je to hotové.

Pohled do dílny - 3 Pohled do dílny - 3 Pohled do dílny - 3 Pohled do dílny - 3

30/03/2023 06:00 Pohled do dílny - 2

Tak organizér již pevně visí ale jak na něj dostat obsahu kufříků, které skrývají různé redukce na lisování ložisek. Napadlo mě sehnat co nejlevnější hlavice 3/8 které by mohly pasovat na modré držáky organizéru. Hlavice by už byly a nyní z čeho udělat trn na který by se nasadily redukce. Tady jsme koupili mosaznou šestihrannou tyč 6 mm, kterou jsme nařezali a kousky pak zalepili do hlavic. Pak už stačilo nacvakat hlavice do organizéru a vše rozměřit, aby se obsahy kufříků v pohodě vešly na poličku Park Tool. Hlavice s trny jsou na svém místě a jde se otevřít kufřík. Všechno z kufříků putuje na organizér, tak aby jednotlivé redukce byly pěkně po ruce a bylo na ně vidět.

Pohled do dílny - 2 Pohled do dílny - 2 Pohled do dílny - 2 Pohled do dílny - 2

29/03/2023 06:03 Ovládání sedlovky ale Nibali

Vincenso Nibali sedlal SCOTT Spark RC s výbavou od SRAMu a to včetně teleskopické sedlovky AXS. U ní se bohužel díky páčce TwinLock nedá použít originální ovladač, který lze namontovat právě místo TwinLocku. Jezdci SCOTT Sram teamu to řeší zakomponováním tlačítka SRAM eTap Blips přímo do gripu ( obrázek 1). Vincenso však zvolil jinou variantu a sice tlačítka SRAM eTap Multi Clics. Ovladač byl umístěn nad řídítky a kablíkem propojen s Blip Boxem, který byl namontován pod startovním číslem na představci. Bohužel obě dvě řešení ovládání sedlovky jsou poněkud drahé varianty, což znamená cca 12 000,- Kč

Ovládání sedlovky ale Nibali Ovládání sedlovky ale Nibali Ovládání sedlovky ale Nibali Ovládání sedlovky ale Nibali

28/03/2023 07:00 SCOTT Spark Žraloka z Messiny

Na bikovém etapovém závodě Cape Epic 2023 startoval i vítěz Giro Tour a Vuelty Vincenzo Nibali. Tento slavný bývalý silniční profesionál se stal ambasadorem značky SCOTT a tak není divu, že sedlal model SCOTT Spark RC ve originálním stříbrném provedení včetně zalakované jmenovky. Na rozdíl od SCOTT Sparků co jeli Nino a Andri neměl Vincenzo novinku AXS Transmission, ale klasickou verzi AXS. Kompletní výbava byla v režii koncernu SRAM, až na pedály, které byly od Shimana ze sady XTR. Specialitkou bylo však použítí zeleného těsnění na vidlici Rock Shox SID, které je z produkce značky SKF.

SCOTT Spark Žraloka z Messiny SCOTT Spark Žraloka z Messiny SCOTT Spark Žraloka z Messiny SCOTT Spark Žraloka z Messiny

24/03/2023 06:00 Pohled do dílny

Svojí dílničku mám rád a stejně rád mám i nářadí od Park Tool akorát mi je trošku proti srsti móda kufříků. Ono se to z těch kufrů špatně vytahuje a navíc, když je to nářadí tak krásně zpracované, tak proč je schovávat do kufru, což? No a když Park Tool uvedl na trh organizér PT-JH-3 začalo mě vrtat hlavou, jak takovou chytrou věcičku co nejlépe využít. A tak jsem zakoupil rovnou tři kousky organizéru. Jelikož mám v dílně panely od značky Polák, tak mě jako první čekala malá úprava, aby organizér bylo možné zavěsit. K tomu posloužili rovné háčky právě od Poláka, které byly zkráceny a vyříznul se nich i závit.Pak se muselo udělat několik nových otvorů přímo v organizéru, tak aby se alespoň jeden původní dal využít při připevnění na systém děrovaných panelů. A organizer je připevněn.

Pohled do dílny Pohled do dílny Pohled do dílny Pohled do dílny

23/03/2023 06:00 Tlumící vychytávka

Máme tu jaro a tak mnozí již oprášili své bike a vyrazili do přírody. Jenomže co když místo zpěvu ptactva slyšíte pouze zvuky, které má na svědomí bowden či brzdová hadice tažená rámem? Jednoduché řešení. Německá firma CAPGO specializující se na bowdeny či lanka má totiž v nabídce i tlumící obal na bowdeny. Ten už většina nových kol SCOTT má již z výroby natažený na vnitřním vedení, ale jsou i bike, která touto vychytávkou ještě nedisponují. V naší dílně máme tohoto tlumícího obal dostatečnou zásobu a tak pokud by někdo chtěl udělat ze svého biku tichou mašinu, nechť se zastaví.

Tlumící vychytávka Tlumící vychytávka Tlumící vychytávka Tlumící vychytávka

22/03/2023 06:00 SRAM Transmission

Dvojice Nino a Andri i po druhé etapě Cape Epic jsou na prvním místě. Navíc oba dva vezou na svých kolech novinku, která byla včera odtajněna. Jedná se o novou generaci bezdrátového řazení SRAM Transmission. Šest let prověřený systém AXS má tak svého nástupce. Největší inovací je přímá montáž přehazovačka na rám kola. K tomuto kroku však musí být rám kompatibilní a mít ve vínku označení UDH neboli Universal Derailleur Hanger. A schválně které modely SCOTT již mají UDH? Jsou to dva typy a sice SCOTT Ransom 600 a modely SCOTT Spark.

SRAM Transmission SRAM Transmission SRAM Transmission SRAM Transmission

20/03/2023 06:00 Jedeme na plný výkon

Končí doba temna a tak od dnešního dne najíždíme opět na plný výkon neboli náš obchůdek SCOTT Veloservis bude mít otevřeno opět od 9 do 12 a poté od 13 do 17. Nového zboží SCOTT 2023 postupně nabíhá a odbornice na oblečky SCOTT, kterým je Bodik se už těší na zákazníky. Veškeré zboží jenž máme na e-shopu je fyzicky u nás skladem. Takže sezónka 2023 právě začíná.

16/03/2023 06:00 SCOTT Lumen SL VI

Nový ebike SCOTT Lumen SL jen těžko rozeznáte od klasického modelu SCOTT Spark. Na první pohled to prostě nepoznáte. I ovládání pro motor je maličké a skryté na levé straně řídítek. SCOTT Lumen SL má ukrytý i displej, který informuje jezdce o stavu baterie v procentech či o zbývajícím dojezdu nebo o spotřebovaných wattech. Led displej je zapuštěn do horní rámové trubky rámu. Navíc celý systém umožňuje i spárování s telefonem s aplikací TQ-E-BIKE, díky které si můžete poladit zobrazované hodnoty dle svých požadavků.

SCOTT Lumen SL VI SCOTT Lumen SL VI SCOTT Lumen SL VI SCOTT Lumen SL VI
snowscoot | micro - švýcarské koloběžky
(c) 2016 scottmtb.cz * all rights resrved * created by claw * design by exler * xhtml strict 1.0