otvírací doba
Pondělí 9-12     13-17
Úterý 9-12     13-17
Středa 9-12     13-17
Čtvrtek 9-12     13-17
Pátek 9-12     13-17
Sobota ZAVŘENO
Neděle ZAVŘENO
vzpomínka na MS
kontakt
Martin Půlpán
Lonkova 470
530 09 Pardubice
mobil: 608 537 637
mail: scott@scottmtb.cz
Skype: pulpi9

« News

25/05/2022 06:00 Eride SCOTT Strike

„Služebně nejstarším ebikem SCOTT„  je SCOTT Gegius Eride, kterému na pomyslná záda dýchá model SCOTT Strike Eride. Ten se poprvé objevil v roce 2019 a to ve dvou variantách s průměrem kol 27,5 nebo 29 palců. Je velice podobný modelu Genius, ale není to takový „buldozer“ Ostatně i zdvihy má o něco nižší a sice 140 mm jak na vidlici, tak na zadní stavbě. Od počátku má ve výbavě motor Bosch Performance CX a časem se akorát zvyšovala kapacita baterie až k aktuální hodnotě 625Wh. Pro rok 2022 je v nabídce 5 modelů, z nichž je ten nejvyšší na karbonu. Model SCOTT Strike Eride je určen pro jezdce, kteří nepotřebují vyšší zdvihy ale mají rádi pohodlí, které nabízí celoodpružený bike

Eride SCOTT Strike Eride SCOTT Strike Eride SCOTT Strike Eride SCOTT Strike

24/05/2022 06:00 Eride SCOTT Genius

Byl jsem osloven jedním zákazníkem, abych něco napsal na celoodpružených ebikách SCOTT, aby se v tom trošku zorientoval. A tak tedy činím. První celopéro eride značky SCOTT na které koukneme je SCOTT Genius Eride. Ten se poprvé objevil v nabídce v roce 2016 s koly 27,5 plus a motorem od Bosch Performance s kapacitou baterie 500wh. První generace měla zdvihy 140 na zadní stavbě a 130 mm na vidlici. V roce 2018 přichází druhá generace modelu SCOTT Genius Eride, který již disponuje motorem od Shimana STEPS E8000. Zdvih se posouvá na 150mm jak vpředu, tak vzadu. O rok později je dostání i SCOTT Genius Eride na kolech 29 placů. První karbonový model SCOT Genius Eride ale už s motorem Bosch Performance CX a baterií 600wh nastupuje v roce 2020 a zůstává v nabídce 2022 až doposud a to jeden v karbonu a dva modely v duralu. SCOTT Genius Eride má naprosto stejnou geometrii jako klasický SCOTT Genius. Už označení Genius jasně ukazuje, že se jedná o všestranný bike na kterém lze i do bikeparku.

Eride SCOTT Genius Eride SCOTT Genius Eride SCOTT Genius Eride SCOTT Genius

23/05/2022 06:00 Marine a SCOTT Gambler Tuned

O víkendu se konal další závod Světového poháru horských kol, tentokráte však ve sjezdu. Jelo v oblíbené destinaci, kterou je Fort William. Na startu tak nechyběli ani jezdci teamu SCOTT DH Factory, kteří sedlatí top model SCOTT Gambler 900 Tuned. Oproti seriové výbavě mají sjezdaři tohoto teamu místo komponentů SRAM konkurenční SHIMANO. Zajímavostí je i to že nepoužívají celocarbonové kombo – řídítka s představce v jednom kuse, které SCOTT vyvinul právě pro downhillery, aby celé kolo bylo co nejlehčí. Kolo na obrázkách patří Marine Cabirou, která zajela z teamu podporovaného značkou SCOTT o víkendu nejlépe, když obsadila šesté místo.

Marine a SCOTT Gambler Tuned Marine a SCOTT Gambler Tuned Marine a SCOTT Gambler Tuned Marine a SCOTT Gambler Tuned Marine a SCOTT Gambler Tuned Marine a SCOTT Gambler Tuned Marine a SCOTT Gambler Tuned

19/05/2022 06:00 SCOTT Spark Martina Vidaurrera

Letos ještě neporažený Martin Vidaurrer ukazuje všem záda na kole SCOTT Spark RC World Cup. Ale jeho bike má zcela jiné komponenty nežli sériová verze. Na pozici vidlice je třeba Sr Suntour Axon-Werx 34 disponující zdvihem 120 mm. Místo komponentů SRAM vozí Martin konkurenční Shimano, takže sadu nejvyšší a sice XTR. Obutí mu zajišťuje německá značka Schwalbe. Teleskopická sedlovka je BikeYoke Divine SL, 80mm, kterou jsme v našem servisu měli možnost několikráte montovat a dle nás patří k nejlepším sedlovkám na trhu.

SCOTT Spark Martina Vidaurrera SCOTT Spark Martina Vidaurrera SCOTT Spark Martina Vidaurrera SCOTT Spark Martina Vidaurrera

11/05/2022 06:00 Ochranná sada na SCOTT Ransom

Nedávno jsme se tu zmínili, že značka Syncros poprvé nabízí sady ochranných samolepek, které mají za úkol ochránit lak biku. Zatím ho lze pořídit pouze pro model SCOTT Spark nebo SCOTT Ransom. A právě na SCOTT Ransom jsme zkusili aplikovat novou sadu. Jedná se poměrně tenkou, leč odolnou čirou fólii v lesklé barvě. Na archu jsou přesně vyřezány jednotlivé díly, které na plánku s očíslováním jednoduše zjistíte, kam dané samolepky patří. Takže nejdříve se musí řádně kolo umýt. Pak sundáte přední a zadní kolo, řetěz i kliky. Do rozprašovače si dáte vodu s mýdlem a jde se na to. Povrch orosíte, samolepku přiložíte a pomocí stěrky vytlačíte zbytky vody. Jednoduché. Samolepky přesně padnou na místa určení.

Ochranná sada na SCOTT Ransom Ochranná sada na SCOTT Ransom Ochranná sada na SCOTT Ransom Ochranná sada na SCOTT Ransom

04/05/2022 06:00 Ochranné samolepky

Značka Syncros má nově v nabídce sady ochranných samolepek na rámy SCOTT. Pokud máte model SCOTTT Spark či SCOTT Ransom a chcete ochránit rám před škrábanci, tak máte šanci. V sadě jsou přesně vyřezané díly, které dle návodu nalepíte na určená místa. Součástí balení je i stěrka, kterou použijete při vytlačovaní vody. Samolepky se totiž aplikují na vodou postříkané místo, aby nebyly pod samolepkou nežádoucí bublinky.

Ochranné samolepky Ochranné samolepky Ochranné samolepky Ochranné samolepky

03/05/2022 06:00 Kashima na Ransoma

Náš zákazník, náš pán platí i u nás. Důkazem je majitel nového modelu SCOTT Ransom 910, kterému se zdál jeho nový stroj takový nevýrazný. Ok, nejdříve jsme mu nechali vyříznout z fluo samolepky nové nápisy na rám. On ale vyslovil přání, jestli by nešlo nějak zařídit, aby vidlice dostala zlaté nohy. Dát celou novou vidlici by však stálo moc peněz a tak jsme mu vyměnili pouze kluzáky. Kashima je tak na jeho kole a on je spokojený.

Kashima na Ransoma Kashima na Ransoma Kashima na Ransoma Kashima na Ransoma

02/05/2022 06:00 Wolf Tooth nářadí

Každý biker by měl sebou  vozit nějaké to nářadíčko a pokud má bezdušáky, tak i opravnou sadu s knoty. Jenomže kam to jen všechno dát? Pokud vozíte batoh, tak to neřešíte, ale co když ne? Naštěstí je to Wolf Tooth, což je komleptní sada nářadí s imbusy, nýtovačem, torxy, centrklíčem, klíčem na ventilky, šroubováky a dokonce i s se sadou knotů. Tohle všechno se uloží to gumových rukávů, které potom zastrčíte do řídítek. Konce rukávů mají duralovou koncovku, aby v případě potřeby to šlo krásně vytáhnout. Za nás to je super řešení.

Wolf Tooth nářadí Wolf Tooth nářadí Wolf Tooth nářadí Wolf Tooth nářadí

29/04/2022 06:00 Utajená vychytávka

O nové generaci SCOTT Spark to bylo napsáno mnoho, ale všiml jsem si, že nikdo nenašel a nenapsal o jedné skvělé vychytávce. Tu najdete u zadního kola nového Sparku a týká se nové patky pro přehazku. U minulých modelů se totiž stávalo, že občas řetěz opustil své místo a putoval mezi rámem a kazetou. To mělo za následek nepěkné poškrábání zadní stavby rámu (viz foto 1). U nového Sparku se to už nestane. Nová patka pro šaltr má totiž takový vodící výstupek, který tomu zabrání, takže poškození zadního dílu rámu již nehrozí.

Utajená vychytávka Utajená vychytávka Utajená vychytávka Utajená vychytávka

27/04/2022 06:00 Chytré ventilky na SCOTT Spark RC

Na top modelech SCOTT Spark se letos objevila novinka a tou jsou ventilky Quarq Tyrewis. Tato vychytávka poskytuje bikerovi upozornění na tlak pomoci aplikace SRAM AXS. TyreWiz je senzor tlaku v pro horská a silniční kola. Lehký a odolný produkt TyreWiz váží pouhých 10 gramů. Díky odolnosti proti vodě a prachu třídy IPX7 můžete s jistotou jezdit v jakémkoliv terénu. TyreWiz hlásí data s přesností +/- 2% při rozlišení. Vše napájí baterie, která ve ventilku vydrží 300 hodin. TyreWiz monitoruje tlak vzduchu v reálném čase a přenáší údaje do cyklistického počítače nebo smartphonu. Inu pokrok a lektroniku ani v MTB nelze zastavit

Chytré ventilky na SCOTT Spark RC Chytré ventilky na SCOTT Spark RC Chytré ventilky na SCOTT Spark RC Chytré ventilky na SCOTT Spark RC
snowscoot | micro - švýcarské koloběžky
(c) 2016 scottmtb.cz * all rights resrved * created by claw * design by exler * xhtml strict 1.0